archive

Civil Közösségi Tér a város közepén

2012. március 09.

A Dózsa Mozi előtti téren hétfőnként a kultúra, keddenként az életmód, szerdánként a foglalkoztatás, csütörtökönként a közélet, pénteken a sport kerül reflektorfénybe a civil szervezetek tevékenységén keresztül.


 

Dunaújváros civil szervezeteivel közösen a Dózsa Mozicentrum életre hívja a Civil Közösségi Tér elnevezésű rendezvénysorozatot. Ennek nyitányaként a támogató, szervező civil szervezetek, valamint a Dózsa Mozicentrum március 15-én egy, az ünnephez méltó és a városi megemlékezést kiegészítő eseménnyel szolgál a régió lakosságának. A filmszínház előtti téren a Magyarok Vására árusai kínálják portékáit.

 

A mozi épületében több helyszínen várják az érdeklődőket. A Galéria Jazz Klubban Kaizler Gitta festménykiállítása mellett a Duna-Folt Műhely munkáiból láthat ízelítőt a közönség, ráadásul a foltvarrás alapjait is ki lehet próbálni Lehoczkyné Tesinszki Rita és társai segítségével. Ugyanitt a kisgyermekes családok játszóházi elfoglaltságra is számíthatnak.

 

A gálaműsor a mozi nagytermében kap helyet. Déltől váltják egymást a zenés, táncos, irodalmi blokkok. Többek között színpadra lép Szaksz Gabriella színművész, a Bánki Donát Gimnázium színjátszó-köre, rendhagyó irodalomórát tart Kiss Kálmán tanár úr, a vetítővásznon keresztül követhetjük Rohonczi István Ólomkatonájának megszületését. Életre kel a színpad a Nagyvenyimi Mazsorettek és a No Controll Dance jóvoltából. S ha már egyszer mozi, nem maradhat el a filmvetítés sem 18 órai kezdéssel. S akinek mindez nem elég, az este 9-től a Musica Hungarica Galéria Jazz Klubbeli műsorához is nagy reményeket fűzhet.

 

Folytatás március 19-étől, amikor is 17 órai kezdettel elsőként az Írisz Versszínpad társulata a Költészet Világnapja alkalmából irodalmi összeállításával új színtéren, a Dózsa Mozi Jazz Klubjában mutatkozik be régi és új közönségének. Tematikusan hétfőnként a kultúra, keddenként az életmód, szerdánként a foglalkoztatás, csütörtökönként a közélet, pénteken a sport kerül reflektorfénybe a civil szervezetek tevékenységén keresztül.

 

Sz.T.

 

Hírarchívum

Eseménynaptár