archive

Partnerek vagyunk

2006. március 02.
Hármas együttműködési megállapodás született a Dunaújvárosi Főiskola, a Dunaferr Zrt. és az ukrán Donbass Állami Műszaki Egyetem között. A felsőoktatás és a gazdaság kapcsolatát erősíti az a szándék, amely ukrán hallgatók részképzését, valamint a főiskola tudományos kutatási fejlesztését szolgálja.
Hármas együttműködési megállapodás született a Dunaújvárosi Főiskola, a Dunaferr Zrt. és az ukrán Donbass Állami Műszaki Egyetem között.
A felsőoktatás és a gazdaság kapcsolatát erősíti az a szándék, amely ukrán hallgatók részképzését, valamint a főiskola tudományos kutatási fejlesztését szolgálja.
Az ukrán Alcsevszk városa és Dunaújváros az elmúlt két évben újra felvette egymással a kapcsolatot, miután a Dunaferr Zrt. az ukrajnai DONBASS-DUFERCO Konzorcium érdekeltségi körébe került. A Dunaújvárosi Főiskola ugyanakkor fontosnak tartja, hogy olyan lehetőségeket teremtsen, amelyek mindkét fél érdekei szem előtt tartásával kölcsönös előnyöket nyújtanak.
 
A szerdán megkötött megállapodások szerint az együttműködők megteremtik annak lehetőségét, hogy a Dunaújvárosi Főiskola műszaki képzésében ukrán diákok angol nyelven szerezzenek piacképes diplomát.
A képzési partnerek célja, hogy a két nép kultúráját ismerő, magas színvonalú ismeretekkel rendelkező szakembereket képezzen, akik a vállalatcsoport valamennyi telephelyén képesek hatékony, a vállalat vezetői által megkívánt színvonalú feladatok ellátására.
 
Az együttműködő felek megállapodtak abban, hogy a DUNAFERR alapítványi támogatást nyújt a "Dunaújváros Felsőoktatásáért" Alapítványnak azért, hogy 20 ukrán hallgató részképzésben vegyen részt a Dunaújvárosi Főiskola angol nyelvű műszaki menedzser BSc szak anyagtechnológiai szakirányán, majd nemzetközi BSc diplomát szerezzen. Ennek érdekében az alapítványi összegből biztosítják a képzéssel kapcsolatos költségeket, és ösztöndíjakat is. A Donbass Állami Műszaki Egyetem első 20 hallgatója még ebben az évben megkezdi tanulmányait a DF-en.
 
Ugyanezen alkalommal került sor a gazdaság és a felsőoktatás kapcsolatát erősítő, a Dunaferr Zrt. és a Dunaújvárosi Főiskola közötti - az oktatás és képzés, valamint tudományos kutatás és műszaki fejlesztés területére vonatkozó - együttműködés aláírására is.
 
A Dunaferr Zrt. a továbbiakban támogatja a Dunaújvárosi Főiskola oktatási és továbbképzési fejlesztési programját. A Humán Intézet és az Innovációs Menedzsment együttműködik a főiskolával az oktatási és kutatási háttér kialakításában.
 
Az együttműködési megállapodás aláírói voltak a  Donbass Állami Műszaki Egyetem részéről Okalelov Vaszilij Nyikolájevics tanulmányi rektor-helyettes, a Dunaferr Zrt. részéről Sergiy Ivanov vezérigazgató-helyettes, valamint főiskolánk rektora, Dr. Bognár László.
 

Hírarchívum

Eseménynaptár