archive

Parázsló nyárelő

2009. április 24.
Tradicionális és vadiúj programokkal izmosítja a májusi és júniusi dunaújvárosi hétvégéket az Ifjúsági és Sportiroda.
Tradicionális és vadiúj programokkal izmosítja a májusi és júniusi dunaújvárosi hétvégéket az Ifjúsági és Sportiroda.

Ha május 9-től valaki unatkozni merészel hétvégenként, az meg is érdemli, hogy kimaradjon az Ifjúsági és Sportiroda nyárelői rendezvény-kavalkádjából. Szemenyei István, az iroda vezetője ma reggel 9 órára trombitálta össze a város médiakommandóját, hogy elhessegesse azokat a félelmeket, amelyek arról szóltak, hogy a válság miatt, idén csak egy délutáni zsíros kenyér party és egy fedettpályás sóhajtás alkotja majd a város programrepertoárját.
A sajtótájékoztató szűk egy órájában, az irodavezető mellett Cserni Béla, a város sportbizottságának elnöke és Gál Roland hirdette meg az önkormányzat által kifundált népegyesítő programsorozatot, amely - válság ide válság oda - a szűkösebb anyagi keret ellenére is képes volt bővülni, színesedni.
A szervezők külön örömüket fejezték ki, hogy idén a már hagyományosnak számító 5próba sorozat - a korábbi évekkel szemben - végre ismét méltó lesz nevéhez: a Bringatúrán, a futás-, vizes- és ügyességi próbán, valamint a gyalogtúrán lehet gyűjtögetni majd az öt pecsétet, amelyeket az próbaszezon végén értékes nyereményekre válthatnak a legkitartóbb próbázók.
 
A szervezők, ezáltal a fiesztázók kezére is játszott a 2009-es naptár, hiszen idén a Pünkösd hétfői napra esik, így a május 29-én rajtoló Családi Hétvégéhez hozzácsalták ezt a plusz egy napot is. A tavalyi zajos sikernek köszönhetően a hétvége nulladik napján, pénteken újra Demjén Rózsi élő koncertje izgatja fel a kedélyeket. Eddig a hétvégéig retteghetnek a két és négylábú tenyészállatok, ugyanis gyanítható, hogy ismét töménytelen mennyiség fog fogyni szegény párákból a május 30-i Parázs Varázson. A korábbi évek tapasztalata alapján - annak ellenére -, hogy körülbelül 230 asztalt fognak felállítani, érdemes igyekezni a foglalással, ugyanis várhatóan már a hétfői (április 27.) regisztrációrajtnál be fog telni az alsó duna-parti parázsplázs. Az asztalok egységára nem változott, idén is 3000 Ft-ot kóstál, amely már magában foglal egy zsák ajándék faszenet és jeget, valamint a tervek szerint egy üveg jóféle házipálinkát is, vélhetően a Dunaújvárosi Hírlap tollnoka, Gallai Péter szponzori felajánlásából J A tavasz utolsó napja már a legfiatalabbaké: légvárral, utazó vidámparkkal, báb- és mesejátékokkal és remélhetőleg józan sofőrrel közlekedő kisvonattal kedveskednek Gyermeknap alkalmából a város aprajának. A hétvégéhez hozzácsapott június 1-jei hétfőn a város és környék amatőrzenekarai kapnak bemutatkozási lehetőséget és ezen a napon választják meg Dunaújváros Pünkösdi Rock Királyát is.
A két képviselő néhány percben összefoglalta a Társrendezvények sorát is, amelyek közül csupán a Diák Köztársasági Napokat fedte jótékony, csöndes homály, míg a Motorcsónak versenyről, az Amerikai autóstalálkozóról és az évtizedek óta változatlan Vasasnapról minden fontos információt megosztottak az egybegyűlt tollforgatókkal.
További programinfo a Dunaújváros Online-on, a dunaujvaros.hu-n és az Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda honlapján, a www.iiti.hu címen érhető el.
Fiesztára fel!


Részletes program LETÖLTÉSE

Hírarchívum

Eseménynaptár