archive

Lobogj!

2009. január 30.
A Magyar Sajtófotó 2008 Pályázaton a DUF fotósa, Mudra László 2 kategóriadíjat is elnyert a 13-ból.
A Magyar Sajtófotó 2008 Pályázaton a DUF fotósa, Mudra László 2 kategóriadíjat is elnyert a 13-ból.
 
Mudra LászlőSoha annyi kép nem érkezett a Magyar Sajtófotó Pályázatra, mint az idén. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége által meghirdetett, XXVII. Magyar Sajtófotó pályázatra és kiállításra 592 szerző pályázott 11 939 felvétellel - olvasható a MÚOSZ közleményében.
Ennek ismeretében, pestiesen szólva nem semmi, hogy a dunaújvárosi Mudra Lászlónak, a fotókör korábbi vezetőjének, fotósunknak és végzős hallgatónknak A vidéken dolgozó, legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporternek járó díjat, és a Hír-eseményfotó kategória I. díját ítélte oda az öt tagú zsűri, melynek elnöke Szigeti Tamás, a Figyelő képszerkesztője volt. A zsűri tagjai: Kincses Károly fotótörténész, Koncz Zsuzsa szabadfoglalkozású fotóriporter, a Színház c. folyóirat képszerkesztője, Pintér Márta, a BEST képszerkesztője és Simon Márk, a 168 Óra fotórovatának vezetője.
A díjak átadására március 19-én, a Tavaszi Fesztivál keretében a Magyar Nemzeti Múzeumban megnyíló XXVII. Magyar Sajtófotó Kiállítás és a Határnyitás 20 éve című kísérő kiállítás ünnepélyes megnyitója előtt kerül majd sor.

Itt a Dunaújvárosi Főiskolán azonban már a jövő héten kiállítjuk majd a Megyeri-híd tetejéről készített Mudra László: Lobogj! címmel beküldött díjnyertes alkotását, amelyet a Nemzeti Múzeum után több vidéki és európai nagyváros közönsége is megcsodálhat. Addig is jó képnézegetést kívánunk mindenkinek a Fotokör és a Mulder.hu oldalain.

Gratulálunk Laci, és örülünk, hogy bennünket kapsz a legtöbbször lencsevégre!
 
Mudra László: Lobogj! – Magyar Sajtófotó 2008 Pályázat, Hír-eseményfotó kat. 1. díj
 
 
 
 

Hírarchívum

Eseménynaptár