archive

Akikre büszkék vagyunk: Horváth Zsuzsanna

2017. január 17.

 

Köztársasági Ösztöndíjra olyan felsőoktatási intézményben tanuló, nappali és levelező tagozatos diákok pályázhatnak, akik kiemelkedő tanulmányi eredményeik mellett szakmai területen is kimagasló munkát végzenek. Az ösztöndíj elnyerése a szakmai elismerés mellett anyagi támogatással is jár. Horváth Zsuzsanna 2015 decemberében végzett anyagmérnökként a Dunaújvárosi Egyetemen. Jelenleg a Hankook Tire Magyarország Kft.-nél dolgozik minőségirányítási mérnökként, emellett pedig levelező tagozaton anyagmérnöki MSC szakon folytatja tanulmányait.

 

DUE: Mi inspirált abban, hogy a Dunaújvárosi Egyetemen tanulj?

Leginkább a szüleim inspiráltak benne, illetve az a tény, hogy ha már itt a városban is indul az a szak, amit tanulni szeretnék, akkor miért nehezíteném meg a saját magam dolgát akár a költözéssel, vagy a folytonos utazással.


h.zsuzsa


DUE: Mit jelent számodra a Köztársasági Ösztöndíj?

Számomra ez az ösztöndíj igen megtisztelő volt, mivel úgy éreztem, hogy a sok befektetett idő és energia megtérült. Elismerés volt, és egyben motivált is abban, hogy magasabb szinten folytassam a tanulmányaimat.

 

DUE: Miért pont az anyagmérnök szakot választottad?

Mindig is reál beállítottságúnak éreztem magam. Azonban csak a középiskolában vált ténylegesen biztossá számomra, hogy ebben az irányban szeretnék továbbtanulni. A főiskolán két mérnöki szak közül lehetett választani, emellett pedig a városban való későbbi elhelyezkedésre is voltak kilátások. Ezenfelül hallottam már korábban is arról ismerősöktől, barátoktól, hogy mivel is foglalkozhat, mit is tanulhat egy gépészmérnök, azonban felmerült a kérdés, hogy mit is csinál egy anyagmérnök. Méri az anyagokat? De hogyan? Mostanra már magam is választ tudok adni ezekre a kérdésekre, és elmondhatom, hogy nagyon is jó döntést hoztam a kíváncsiságomnak köszönhetően.

 

2

 

DUE: Munka után, mi a kedvenc időtöltésed?

Szabadidőmben próbálok azokkal lenni, akikre egyébként nem sok időm jut sajnos évközben, de előfordul, hogy jobban esik csak visszahúzódni csendes magányomba. Mindemellett az utóbbi időben a testedzésre is igyekszem megfelelő időt fordítani.

 

DUE: Van-e olyan ember, aki inspirál a pályádon?

Nem tudnék kifejezetten egy személyt megnevezni, mert minden olyan ember inspiráló számomra, aki szereti azt, amit csinál. Ápolja azt a szakmát, amiben dolgozik, és ha úgy adódik, az utánpótlásra is fordít kellő figyelmet.

 

DUE: Hogyan látod magad 10 év múlva?

Ha minden jól alakul, akkora már szeretnék boldog édesanya lenni, azonban ezt megelőzően, a lehetőségekhez mérten, szeretnék minél több mindent megtapasztalni, átélni mind szakmai téren, mind a magánéletben.

 

DUE: Mit üzennél tízéves önmagadnak, ha megtehetnéd?

Üzenném neki, hogy ne hagyja abba a táncot, mert igenis van rá ideje a suli mellett, sőt még később is lesz. Foglalkozzon többet az angol nyelvvel, és ne halogassa évről évre azt a nyelvvizsgát letenni, beleértve minden mást is a későbbiekben, mert annál rosszabb lesz. Egy szóval szedje össze magát, és csinálja!

 

DUE: Miért ajánlanád az iskolát?

Mert az a 3 és fél év volt életem talán legmeghatározóbb időszaka, köszönhetően annak, hogy sikerül magamat számos területen kipróbálni, és megtapasztalni olyan dolgokat kicsiben, amelyek később a való életben is visszaköszönhetnek. Persze ebben sokat segített a hagyományőrzés is, illetve az a családias légkör, ami körülveszi az egész Alma Matert. Csak köszönni tudom mindazt a tudást, élményeket, barátokat, egyszóval mindent, amit kaptam, aminek részese lehettem.

“Szép az ifjúság, boldog mindenkor.

Szép az ifjúkor, de mulandó.

Idős emberek ezt mondják sokszor;

Higyjük el nékik, talán való!

Ezért azt mondom ám;

Ifjú csak légy vidám!

Legszebb az ifjúkor, de múlik ám.

S ha egyszer elmúlott,

Vissza már nem kapod.
Legszebb az ifjúkor, de múlik ám.”

Eseménynaptár

Hírarchívum

UjSzechenyiTerv

MoMegujul

CimerNFU


TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0051