archive

Értékelték a duális képzésben résztvevő egyetemi hallgatókat

2017. február 20.

„Vállalati Értékelő Nap” keretében zárta le a MÁV-csoport és a Dunaújvárosi Egyetem felsőoktatási duális képzési programjának első félévét. A rendezvény célja a MÁV-csoport 2016/2017-es tanév szeptemberétől mérnökinformatikus, gépészmérnök és műszaki menedzser alapszakokon tanuló duális hallgatók vállalati gyakorlati félévének vállalati és egyetemi szakemberek általi közös értékelése volt.

Az értékelő napon a MÁV-csoport duális képzésében érintett hallgatók, a vállalati mentorok, az egyetemi tantárgyfelelősök, a DUE oktatási igazgatója és a duális képzéssel foglalkozó HR vezetők és szakértők vettek részt.

 

mav_csop

 

Minden hallgatónak 10 perc állt rendelkezésére, hogy prezentálhassa a vállalati gyakorlati időszak alatt elkészített munkáját. A prezentációt követően a résztvevők visszajelzést adhattak és kérdéseket tehettek fel az elhangzottakkal kapcsolatban. Ezután a vállalati és egyetemi szakemberek közösen értékelték a hallgatói prezentációkat, végül összesítésre kerültek a projektfeladatra és prezentációra kapott pontszámok. Az összesített pontszámok alapján elért eredményeket a hallgatókkal is ismertették.

Az esemény zárásaként a Dunaújvárosi Egyetem oktatási igazgatója, Lászlóné Kenyeres Krisztina összefoglalóan értékelte a hallgatók teljesítményét.

 

mav_2

 

Az értékelések során felmerült az egyes félévekhez tartozó, a duális képzés teljes időtartamára korábban már meghatározott projektfeladatok közös, vállalati-egyetemi áttekintésének és egyeztetésének igénye. A megváltozott képzési és kimeneti követelményekre tekintettel a Dunaújvárosi Egyetem jelenleg átdolgozza képzéseinek tanterveit, így az új tantervekhez igazodó vállalati projektfeladatok egyezetésére 2017. szeptemberében kerül sor, a HR projektek koordinációja mellett.

Eseménynaptár

Hírarchívum

UjSzechenyiTerv

MoMegujul

CimerNFU


TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0051