archive

Hogyan tehet sikeres felvételt kommunikáció- és médiatudomány alapszakra

2017. február 15.

A szeptemberben induló Kommunikáció és médiatudomány alapszakra két féle bejutási lehetőség van. Érettségi bizonyítvánnyal vagy diplomával.

 

A képzés levelező tagozaton indul 2017. szeptemberében és február 15-ig lehet jelentkezni a www.felvi.hu honlapon keresztül.

 

A szak finanszírozási formája lehet: önköltséges és államilag támogatott.

A szükséges ponthatár eléréséhez az érettségin elért százalékos eredményből és a többlet pontok összege által kell az önköltséges képzéshez 280 pont, az állami ösztöndíjas képzéshez pedig 455 pontnak meglennie.

Az alábbi érettségi tantárgyak közül kell választani kettő tárgyat: magyar nyelv és irodalom v. matematika v. társadalomismeret v. történelem v. egy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol).

Alap pontszámba beszámítható többlet pontok: emelt szintű érettségi, középfokú-, vagy felsőfokú komplex nyelvvizsga, kommunikációval kapcsolatos felsőoktatási szakképzés, és OKJ-s képzések.

 

Szükséges a két választott érettségi tantárgyból egyet emelt szinten teljesíteni. Ha nincs emelt szintű érettségi, akkor a bejutás nem lehetséges.

 

Amennyiben a felvételi pontszám nem éri el a 280 pontot vagy nincs emeltszintű érettségi eredménye, akkor szintén február 15-ig kell bármelyik középiskolában javító, szintemelő érettségi vizsgára jelentkezni. Egy sikeres 2017-es májusi érettségi után pedig a tanulmányokat el is lehet kezdeni 2017. szeptemberében.

 

Ha már van egy diplomája, akkor annak az eredményével is tovább lehet tanulni. A pontszámítás automatikusan a legjobb eredményt veszi figyelembe. Az önköltséges formára biztosan bekerül egy diplomával rendelkező jelentkező, hiszen minden felsőfokú végzettség eredményéhez egy felvételi pontszám tartozik:

5-ös eredményhez 400 pont

4-es eredményhez 370 pont

3-as eredményhez 350 pont

2-es eredményhez 330 pont

 

 

Jelentkezzen február 15-ig a Dunaújvárosi Egyetem kommunikáció- és médiatudomány alapszakára.

 

Dunaújvárosi Egyetem ÉLJ! TANULJ! SZÓRAKOZZ!

Eseménynaptár

Hírarchívum

UjSzechenyiTerv

MoMegujul

CimerNFU


TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0051