archive

Kivásárolják a Campus Oktatási Centrumot

2016. december 20.

A Dunaújvárosi Egyetem PPP projektje közül a legnagyobb terhet jelentő Campus Oktatási projekt kerül ebben a szakaszban kivásárlásra. Az összes PPP teher az Egyetem éves működési kiadásainak 20%-át teszi ki, amelynek felét jelenti a most kivásárlásra kerülő projekt szolgáltatási díja, éves 260 millió Ft értékben. A költségvetési PPP támogatás mellett is jelentős gazdálkodási problémát jelent a projektek finanszírozása. Elmondható, hogy komoly forrásokat von el az alaptevékenységtől.

 

A 2016. január 1. óta „alkalmazott tudományok egyeteme”rangot viselő Dunaújvárosi Egyetem nagyobb fokozatú fejlődésbe kapcsolt. E fejlődés finanszírozását rendkívüli módon nehezítik, szinte ellehetetlenítik a PPP kiadások aránytalanul nagy terhei.

 

1

 

A Campus Oktatási Centrum kivásárlása és a kapcsolódó szerződés megszüntetése éves szinten várhatóan 90 millió forintos megtakarítást jelent az intézménynek, mely két havi nettó bér összegének megfelelő. Természetesen a projekthez kötődő állami teher is felszabadul.

A szerződés lezárása újabb távlatokat nyit a Dunaújvárosi Egyetem további fejlődéséhez, melyért köszönettel tartozunk a Palkovics László által vezetett Oktatásért felelős Államtitkárság vezetésének és minden kollégájának.

 

 

2

 

A kancellári megbízásom kezdetétől kiemelt célként fogalmazódott meg a PPP terhek megszüntetése, mely most így részben teljesülni látszik, a feladatok lezárultak, a pénz megérkezését várjuk.

Ezúton szeretném a Dunaújvárosi Egyetem nevében megköszönni az Emberi Erőforrásokért felelős Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az MNV Zrt támogató és hatékony csapatmunkáját. Engedjék meg, hogy megragadva ezt az alkalmat megköszönjem kancellár kollégáimnak és a dunaújvárosi csapatnak, hogy a már megszokott elkötelezettséggel segítették a munkámat.

 

Mészáros Virág

kancellár

 

Eseménynaptár

Hírarchívum

UjSzechenyiTerv

MoMegujul

CimerNFU


TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0051