archive

Az Országházba látogattak a DUE külföldi hallgatói

2016. december 19.

A Dunaújvárosi Egyetem húsz külföldi hallgatója látogatott el az Országházba 2016. december 8-án. A fiatalokat Bartos Mónika országgyűlési képviselő, az Interparlamentáris Unió (IPU) Magyar Nemzeti Csoportjának alelnöke látta vendégül az Országházban.

 

A hallgatók jó tanulmányaikért jutalomként kapták a kirándulást dr. Falus Orsolyától, a Dunaújvárosi Egyetem Társadalomtudományi Intézet Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék oktatójától. A diákok angol nyelven média és közigazgatás jogot hallgattak, és ekkor ismerkedtek meg Magyarország Alaptörvényével és az Országház felépítésével.

 

 

1

 

A hallgatók az Egyetem által biztosított busszal utaztak a fővárosba. Az Országházban Bartos Mónika országgyűlési képviselő és munkatársa, Ary Tamás fogadták, majd körbevezették a csoportot. A Dunaújvárosi Egyetem külföldi hallgatói meglepetéssel kedveskedtek vendéglátójuknak, elénekelték magyarul a „Tavaszi szél vizet áraszt” című népdalt.

Bartos Mónika képviselőasszony a fogadás során beszélt a hallgatóknak az Országgyűlés működéséről és a képviselői feladatokról, az Interparlamentáris Unió szerepéről, amely szervezet Magyar Nemzeti Csoportjának alelnöki tisztségét tölti be; továbbá az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának és az Országgyűlés Külügyi Bizottságának tevékenységéről, amelyekben képviselőként tag.

 

4

 

Dr. Falus Orsolya elmondta, hogy a külföldi hallgatók számára hatalmas élmény volt a kirándulás, illetve az, hogy közvetlenül is bepillantást nyerhettek az Országház mindennapjába. A parlamenti látogatást követően lehetőség nyílt városnézésre és egy kis barangolásra az adventi vásárban.

 

3

 

A Dunaújvárosi Egyetemen a hallgatói létszám tíz százalékát teszik ki a külföldi diákok. Dr. Falus Orsolya szerint rendkívül fontos a más országokból érkezett hallgatók jelenléte, hiszen ők visszatérve a hazájukba, egy kicsit Magyarország nagykövetei is lesznek.

Eseménynaptár

Hírarchívum

UjSzechenyiTerv

MoMegujul

CimerNFU


TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0051