archive

Szilágyi Dorottya - Fiatalok. Szépek. Okosak. -Fókuszban a sportolóink!

2016. január 18.

Dorottya eddigi élete egy részét külföldön töltötte. Olyan tapasztalatokkal gazdagodott, melyek nagyban befolyásolták sorsának alakulását. Nemcsak motiválják, hanem erőt is adnak számára a további sikerekhez.

 

Szilágyi Dorottya: 1996. novemberében születtem Egerben. Az ausztráliai Iona Presentation College-ban végeztem el a középiskolát, ekkor már aktív sportoló voltam. 2003-ban kezdtem el komolyan foglalkozni vízi játékokkal, először Új-Zélandon és most Dunaújvárosban folytatom a szenvedélyem. Az egyetem hallgatójaként most végeztem a kommunikációs és médiatudomány szak első szemeszterével. Fotolla_323_of_239_copy_1
Sportteljesítményeim: Magyar Kupa első hely, Országos Bajnokság ezüst, Világbajnokság bronzérem.

 

Dunaújvárosi Egyetem: Miért épp Dunaújváros?

 

Sz.D.: Mihók Attila három évvel ezelőtt hívott meg az egyetem vízilabda csapatába és nem tudtam ellenállni ennek a lehetőségnek. Az egyetemet sajnos csak az első szemeszterem töltöm, de eddig minden egyes pillanatát nagyon élvezem.

DUE: Hogyan tudod összeegyeztetni a sportot és a tanulást?

 

Sz.D.: Mindkettőben a maximumot próbálom kihozni magamból, így nehéz egyensúlyozni. Eddig szerencsére sikerrel vettem az akadályokat.

 

DUE: Miért épp a kommunikáció és médiatudomány szakot választottad?

 

Sz.D.: Úgy érzem, hogy a magyar kommunikációs képességemet tudnám még továbbfejleszteni, másrészt nagyon érdekelt a képzés ezen a szakon.

 

DUE: Mi leszel, ha elvégezted ezt az iskolát?

 

Sz.D.: Távolabbi célom, hogy sportdietetikus legyek, de számomra mindig is a sport fog az első helyen állni.

 

DUE: Mi a kedvenc könyved, filmed?

 

Sz.D.: Leginkább az életrajzi könyveket szeretem: Kásás Tamás, Hosszú Katinka, Michael Jordan – mind olyan emberek, akiknek a gondolataiból, döntéseiből sokat lehet tanulni.

 

DUE: Kedvenc időtöltés?

 

Sz.D.: Sorozatfüggő vagyok. Most a Califorgia a legnagyobb kedvencem, de szeretek a barátnőimmel is beülni egy kávéra valahová.

 

DUE: Van-e olyan ember, aki inspirál a pályádon?Fotolla_364_of_239_copy_1

 

Sz.D.: Igen. Hosszú Katinka fáradhatatlansága minden egyes alkalommal lenyűgöz. Arra törekszem, hogy a legrosszabb esetben is hasonló hozzáállást tudjak felmutatni az élet minden területén.

 

DUE: Hogyan látod magad 10 év múlva?

 

Sz.D.: Minél több ideig szeretnék vízilabdázni. Remélem, hogy tíz év múlva is a vízben lehetek még. Családra egyelőre nem gondolok – egyenlőre nem szeretném még elkötelezni magam. Természetesen ez még változhat, meglátom, hogy mit hoz majd az élet.

 

DUE: Mit üzennél tíz éves önmagadnak, ha megtehetnéd?

 

Sz.D.: Nem szeretnék megváltoztatni semmit, büszke vagyok azokra a döntésekre, melyeket eddig meghoztam. Ezeknek köszönhetem azt a sok élménnyel teli évet, amit a magaménak tudhatok. Talán csak azt tanácsolnám magamnak, hogy jobban figyeljek oda a tanulmányaimra már az elejétől kezdve.

 

DUE: Miért ajánlanád az iskolát?

 

Sz.D.: Magas színvonalú oktatásban részesül mindenki, aki ebben az intézményben tanulhat, emellett pedig pezseg a diákélet is.

 

Eseménynaptár

Hírarchívum

UjSzechenyiTerv

MoMegujul

CimerNFU


TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0051