archive

Táblaavató ünnepség a Dunaújvárosi Egyetemen

2016. december 05.

A partnerség szimbolikus megerősítése céljából táblát avatott a Dunaújvárosi Egyetem és a Harman Becker Kft. vezetése a felsőoktatási intézmény „A” épületének belső bejárat melletti területén.

 

A gépkocsirendszer gyártó cég és az egyetem 2016 júniusában kötött megállapodást duális partnerségről. A duális képzés keretében gépészmérnök, mérnökinformatikus, műszaki menedzser és műszaki szakoktató alapképzésben vehetnek részt a hallgatók. A partnerek a táblaavatással ezt az együttműködést kívánták ünnepélyesen is megerősíteni és szimbolizálni.

 

IMG_2997

 

A Dunaújvárosi Egyetem duális képzésének kialakítása egészen 2015 januárjáig nyúlik vissza. Ekkor a Duális Képzési Tanács határozatban fogadta el a felsőoktatási intézmény szakindítási kérelmeit, így 2015 szeptemberétől hat alapszakon indulhatott duális képzés.

 

IMG_3004

 

2016 januárjában az intézmény egyetemi rangot kapott, melynek egyik feltétele volt a duális képzések indítása.

 

IMG_3007

 

2016 júniusában létrejött a már említett duális partnerkapcsolat a Dunaújvárosi Egyetem és a Harman Becker Kft. között.

 

IMG_2999

 

2016 novemberében Duális Kerekasztal Konferenciát rendeztek az egyetemen, melyen a Harman Becker Kft. is képviseltette magát. Ezt követően született döntés a felsőoktatási intézmény és a gépkocsirendszer gyártó cég közötti partnerség szimbolikus megerősítéséről is a táblaavatással.

 

 

Eseménynaptár

Hírarchívum

UjSzechenyiTerv

MoMegujul

CimerNFU


TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0051