archive

Gyakran ismételt kérdések

2013. május 08.

Ami elsőként eszedbe jut...

1. Ki jelentkezhet a programra?

CE-5A kettős okleveles képzési programban a Dunaújvárosi Főiskola Gazdálkodási és menedzsment BA Műszaki menedzser BSc szak okleveles képzésén tanuló nappali és levelező tagozatos hallgatók vehetnek részt.
2. Melyek a jelentkezés feltételei?

Saxion-4- A Dunaújvárosi Főiskola Gazdálkodási és menedzsment BA szak illetve Műszaki menedzser BSc szak első hat félévének valamennyi tanulmányi és vizsgakövetelményeinek a sikeres teljesítése.

- Megfelelő angol nyelvtudás; azaz a nemzetközileg elismert nyelvvizsgáknak, az IELTS 6.0 valamint a TOEFL 550 nyelvi szintjének megfelelő nyelvtudás megléte. Az ITK, BME, az Origó és más Magyarországon elismert, középfokú angol nyelvtudást tanusító nyelvvizsgabizonyítványai is megfelelőek a nyelvtudás igazolására. Ezek hiányában az angol nyelvtudás igazolásaként a Dunaújvárosi Főiskola belső nyelvvizsga dokumentuma is elfogadható.3. Mi a tanulmányok menete?

Saxion-33A hallgató tanulmányainak első három évét, az első hat szemesztert a Dunaújvárosi Főiskolán, Gazdálkodási és menedzsment BA illetve Műszaki menedzser BSc szakon végzi el. Amint az első hat félév tanulmányi és vizsga követelményeit sikeresen teljesítette, a hallgatónak lehetősége nyílik arra, hogy jelentkezzen a Saxion Egyetem egy éves időtartamú „Marketing” kurzusára az angol nyelvű, hollandiai „Business Administration BA” szakon illetve az utolsó éves „Business Engineering (Műszaki menedzser) BSc” kurzusra.4. Hogyan történik a szakdolgozat írása és megvédése? Mi az államvizsga menete?

Saxion-91A hallgatónak két szakdolgozatot kell írnia. Az egyik szakdolgozatot a Saxion Egyetem követelményeinek megfelelően készíti el. A másik, a Dunaújvárosi Főiskola követelményeinek megfelelően elkészített szakdolgozat, a Saxion-nál beadott szakdolgozatnak egy, a szakirodalmat áttekintő fejezettel kiegészített változatának felel meg. A diplomamunkák megvédésére angol nyelven a Saxion Egyetemnél, Hollandiában kerül sor, olyan módon, hogy a Dunaújvárosi Főiskola egyik oktatója részt vesz a záróvizsgán a záróvizsga bizottság egyik tagjaként. A záróvizsga vizsgatantárgyainak teljesítéséhez a vonatkozó tételsorokat a Dunaújvárosi Főiskola megküldi az utolsó éves képzési programban részt vevő hallgatók részére minimum 6 hónappal a záróvizsga letételének dátuma előtt. A záróvizsga vizsgatantárgyainak tételsorait a Dunaújvárosi Főiskolának a szak oktatásáért felelős tanszéke, azaz a Közgazdaságtudományi Tanszék illetve a Vezetés- és Vállalkozástudományi Tanszék álltja össze.5. Mi a két képzési program megnevezése és milyen okiratot kap kézhez a tanulmányok elvégzését követően a hallgató?

Saxion-70- a Dunaújvárosi Főiskola gazdálkodás és menedzsment BA okleveles képzése

- a holland Saxion Egyetem (Saxion University of Applied Sciences) Bachelor of Business Administration BA szakjának az ún. „Short Degree Marketing” programja.


A tanulmányok befejezését követően a hallgató a következő két oklevelet veheti át:

- a Dunaújvárosi Főiskola gazdálkodás és menedzsment BA (illetve külföldi hallgatók esetében Business Administration BA) oklevelét,

- a holland Saxion Egyetem (Saxion University of Applied Sciences) Bachelor of Business Administration BA oklevelét.6. Melyek az előnyei a Saxion Egyetemen, a double degree képzésen folytatott tanulmányoknak?

3922515488_344d84d621_bLásd a honlapon a „Kettős diplomás képzési program leírásánál”.7. Milyen dokumentumokat kell benyújtani a hallgatónak a jelentkezéshez?

Students-05Lásd a honlap http://www.duf.hu/kepzesek/kettosdiplomas-kepzes/jelentkezes linkjén


Hová kell benyújtania ezeket a jelentkezési dokumentumokat a hallgatónak?

Lásd a honlap „JELENTKEZÉS” menüpontját.


8. Melyek a hollandiai tanulmányok várható költségei?

Saxion-108A hollandiai képzés mindenkori érvényes tandíja Saxion honlapján megtekinthető:

http://www.saxion.edu/programmes/degree-programmes/bachelor-marketing-sdp/

Az 1 éves kurzus érvényes tandíja EU-s állampolgároknak a 2012/ 2013-as tanévre vonatkozóan:

EUR 1771,-.

Minden egyéb költség várhatóan a külföldi szállással, utazással és megélhetéssel kapcsolatosan merül majd fel.9. Finanszírozható-e Erasmus ösztöndíjból a külföldi tanulmányokkal kapcsolatos megélhetési és szállásköltségek egy része?

Erasmus_logoNem. A kettős diplomás képzésre jelentkező hallgató ugyanabban a félévben (illetve 2 félévben) nem pályázhat ösztöndíjas Erasmus tanulmányokra.

10. Ajánl-e fel kollégiumi szállást az egyetem Deventerben és Enschede-ben? Ha nem, hogy tehet szert a hallgató olcsó és megfelelő szállásra?

Saxion-8A Saxion Egyetem Central International Office szervezeti egysége segít a külföldi hallgatóknak szállás keresésében és foglalásában. Kérik, hogy a diákok a szállás iránti igényüket június 1-je előtt jelezzék.

E-mail: housing@saxion.nl

A szállással kapcsolatban a Saxion egyetem honlapján, itt található tájékoztatás.

http://www.saxion.edu/studying-at-saxion/european/getting-started/housing/

 


11. Milyen egészségbiztosítást kell kötniük a hallgatóknak?

5664002374_43807c04c2_bA Saxion honlapján az alábbi link segítségével olvasható a biztosításról információ.

http://www.saxion.edu/studying-at-saxion/european/getting-started/insurance/

A Nemzetközi Kapcsolatok Iroda az Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltását tanácsolja a képzésre jelentkező hallgatóknak.

 

Eseménynaptár