archive

Saxion Egyetem

2013. május 28.

saxionuas-logo-black-webSAXION Alkalmazott Tudományok Egyeteme

IBL-3A Saxion Alkalmazott Tudományok Egyeteme az egyik legnagyobb felsőoktatási intézmény Hollandiában, amelynek több mint 22000 hallgatója van. Hosszú felsőoktatási múlttal rendelkezik, – történelme 1875-ig vezethető vissza. A Saxion Egyetem három campus-on működik Hollandia keleti részén: Deventer, Enschede és Apeldoorn városaiban. A Saxion a különböző szintű képzések széles választékát kínálja hallgatói részére, beleértve számos nemzetközi képzési programot is. A Saxion Egyetem oktatásának minőségét a Holland Oktatási, Kulturális és Tudományos Minisztérium felügyeli, ezenfelül több nemzetközi testület akkreditációja is garantálja a hallgatóknak a választott területen oktatott képzési programok magas színvonalát.


SaxionEnschede14A Saxion Egyetemre a világ minden részéből érkeznek hallgatók: Afganisztánból, Brazíliából, Egyiptomból, Finnországból, Ghánából, Magyarországról, Indonéziából, Japánból, Oroszországból, Szudánból, Tajvanról, Ugandából és Vietnámból… (hogy csak néhány országot említsünk). A nemzetközi diákok teljes létszáma meghaladja a 2500 főt, és összesen 55 különböző nemzetiséget képviselnek. A Saxion nappali tagozatos kurzusainak nagy részét már angol nyelven oktatják, és ezeknek a képzéseknek a száma évről évre növekszik. Mivel a „nemzetközi osztályok” a világ minden tájáról érkező diákokból vegyesen kerülnek összeállításra, a Saxion Egyetem oktatása igazi multikulturális tapasztalatot nyújt, amelyben a különböző háttérrel és nemzetiséggel rendelkező diákok tanulhatnak egymástól, egymás kultúrájáról is.


5147728249_a8d680756e_bA Saxion Alkalmazott Tudományok Egyeteme először az 1990-es években indította el nemzetközi képzési programjait. A Saxion Egyetem jelenleg széles választékát kínálja a Bachelor kurzusoknak, Mester kurzusoknak és az ún. Rövid Képzéseknek az üzleti, műszaki és környezetvédelmi tanulmányok területén, valamint programjai között megtalálhatóak az Intenzív Angol Nyelvi Előkészítő Képzések is. Természetesen mindezek a képzési programok teljes mértékben megfelelnek az illetékes holland kormányügynökség által meghatározott minőségbiztosítási előírásoknak.


További részletes információért kérjük keresse fel a Saxion egyetem honlapját:

http://www.saxion.edu/

Eseménynaptár