archive

Osztatlan tanári képzések

A DUE-ra 2013 szeptembértől osztatlan tanári – mérnöktanár gépészet-mechatronika, valamint osztatlan tanári – mérnöktanár informatika szakokra is lehet jelentkezni.A 283/2014 (X.4) Korm. rendelet alapján tanárképzésben a szakmai tanárképzés területén is lehetőség nyílik 5 (4+1) éves, osztatlan képzésre, azaz a felsőoktatási intézménybe való belépéskor dönteni lehet arról, hogy a jelölt a tanári pályát választja.


A Dunaújvárosi Egyetemen a szakmai tanárképzésben több szakmai tárgy oktatására képzünk tanárokat, így a jövő mérnöktanárai, szakoktatói kezelni tudják az átalakuló szakiskolai, szakközépiskolai képzésben a képzési idő kétharmadát kitevő szakmai oktatásból eredő kihívásokat.


A Dunaújvárosi Egyetem egyik legfontosabb képzési célja immár több mint negyven éve, hogy szakmailag magas fokon képzett műszaki és mérnök tanárokkal lássa el a hazai középfokú szakmai képzést. Folytatva ezt a hagyományt 2013 szeptemberétől mérnöktanár (szakirányok: gépészet-mechatronika, elektrotechnika-elektronika, informatika) osztatlan képzést is indít az intézmény.


A jelentkezési határidő 2016. február 15.


A képzés felmenő rendszerben történik és a végzett tanároknak minimális továbbképzés keretében lehetőségük van a mérnöki diploma megszerzésére is!


A kormányzat a pedagógusi életpálya modell bevezetésével és az ehhez kapcsolódó magas szintű anyagi elismeréssel megteremti a pedagógusok megbecsülésének kereteit. Ezt támogatja az a döntés is, amely az osztatlan tanárképzés keretében jelentős ösztöndíjjal támogatja a pedagógusképzésben a szakmai tanárképzésben résztvevő hallgatókat is.


Mérnöktanár (MEd) osztatlan mesterszak


    Eseménynaptár