archive

CSP-CSBM-11"A család és gyerek érték" - Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása

A Dunaújvárosi Főiskola támogatást nyert a 2011/12 tanévben megvalósítandó Családbarát tevékenységekre.


Az elnyert támogatás kettő fő Családbarát intézkedésre terjedt ki a megvalósítás időszakában.

I. 2011. december - 2012. május Gyermekfoglalkoztató Centrum

A hat hónapos tevékenységgel a főiskolán tanuló levelezős hallgatóknak (~1500 fő) és főiskolai munkavállalóknak, oktatóknak (~250fő) kívántunk segítséget nyújtani, azáltal, hogy a levelezős hétvégék pénteki és szombati napján kisgyermekeiket elhelyezhették. A különböző korosztályú gyermekek játszóházi, kreatív és sporttal kapcsolatos programokban vehettek részt.

A Dunaújvárosi Főiskolán a levelezős oktatás kéthetente hétvégén zajlott; pénteken 12 órától 19 óráig illetve szombaton egésznap. A „gyermekfoglalkoztató centrum” ezen időtartam alatt gondoskodott a gyermekek felügyeletéről, hozzáértő, szakemberek segítségével. A felügyelet és a programok lebonyolítását a Búgó Csiga Egyesület végezte, akik több éves tapasztalattal, jól felkészült szakemberekkel és "színes" referenciával rendelkeznek. Összesen 14 alkalommal segítette a Főiskola a hallgatók és tanárok gyermekeinek elhelyezését az oktatási hétvégék alkalmával.

 

II. 2012. június 8.

A projekt második részében a család és a munkahely közötti kapcsolat erősítését tűztük ki célul, melyet egy családi nyílt-nap keretein belül valósítottunk meg. A rendezvényre a jelenleg aktív állományban lévő dolgozóinkon kívül meghívást kaptak a gyesen lévő kismamák, valamint a már nyugállományba vonult idősebb kollégáink is családtagjaikkal együtt. A családi napnak a Dunaújvárosi Főiskola C épület mögött megtalálható füves terület adott otthont. A rendezvényen, a Dunaújváros Táncszínház tagjai Kíváncsi Miska (Suplicz Misi) vezetésével a Bolond falu, meg a boszorkányok c. táncos mesejátékot adták elő. Ezt követték a tréfás vetélkedők, úgy, mint szörpivó-, pogácsaevő verseny; lufi borotválás; célba lövés és dobás illetve zsákba futás. A programok alatt játszóház is működött kézműves foglalkozásokkal és arcfestéssel.

Cikk


Összefoglaló adatok

Elnyert Támogatás összege:
1.000.000 Ft
Megvalósítás ideje:
2012.09-2013.06
Projekt azonosító kódja:
CSP-CSBM-11-0036
Kevezményezett neve:
Dunaújvárosi Főiskola
Projekt vezetője:
Dr. Keszi-Szeremlei Andrea

Csaladi_nap_2 


    Eseménynaptár