archive

ROP 2011-ig

Újabb pályázat nyertese a Dunaújvárosi Főiskola: 60 millió a felsőoktatási intézmény és a helyi szereplők együttműködésének erősítésére.

Újabb pályázat nyertese a Dunaújvárosi Főiskola.
A felsőoktatási intézmények és a helyi szereplők együttműködésének erősítésére a Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal Regionális Fejlesztés Operatív Program Irányító Hatósága (ROP) által kiírt pályázaton közel hatvan millió forintos támogatást nyert el főpályázóként a DF. "A munka világa és a Dunaújvárosi Főiskola közötti kapcsolatok erősítése a Dunaújvárosi kistérségben és a Közép-Dunántúli Régióban" elnevezésű, 2+3 éves programban a főiskola két támogatásban részesülő fő partnere a "HÍD" Dunaújváros és Környéke Egyesület, valamint a Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány, de a projekt részesei a Fejér Megyei Munkaügyi Központ, a DUNAFERR Dunai Vasmű Zrt., az Innopark Fejlesztő-Beruházó-Szolgáltató Közhasznú Társaság, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, a Modern Művészetért Közalapítvány, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a DF Hallgatói Önkormányzata is.
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt céljai között szerepel a helyi szereplők együttműködésének erősítése, hogy a felsőoktatásból kikerülő diplomások a régióban, illetve a kistérségben maradjanak, valamint a hallgatók elhelyezkedési lehetőségeinek, szakmai kompetenciáinak erősítése, hogy megfeleljenek a munkaerőpiac változó igényeinek, és támogassa belépésüket a munka világába.
Az első két év felvállalt feladatai közé tartozik a DF karrieriroda szolgáltatásainak bővítése, kutatások és felmérések készítése többek között a gyakorlati helyekről és a női munkavállalók helyzetéről. A most elnyert összegből további három évig még olyan képzési programokat is finanszíroznak, mint pl. az önismeret, személyiségfejlesztés, tárgyalástechnika, minőségirányítási ismeretek, a munka világa a mindennapokban, sőt félévente közel harminc fő szakmai gyakorlatát is biztosítják, de célul tűzték ki a kistérségi kormányzati intézmények működésének megismerését is, így a készségek fejlesztése mellett gyakorlati tapasztalatokkal is gazdagodnak majd a program nyertesei.

Eseménynaptár