archive

Tudástranszfer tevékenységek kibővítése Dunaújvárosra és térségére TÁMOP-4.2.1.C-14/1/KONV-2015-0009

A Dunaújvárosi Főiskola vezetésével az Ecotech Nonprofit Zrt. és Dunaújvárosi Megye Jogú Város projektfejlesztési irodájával a DVN Zrt. partnerségében pályázatot nyert el. A pályázat 438 048 200 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

szechenyi_2020_logo_allo_color_gradient_CMYKA pályázat célja az innováció területén, a DV N Zrt-vel, a a Dunaújvárosi Főiskolával, az Ecotech Nonprofit Zrt-vel kialakított hármas egység (triple helix) modell elterjesztése, illetve annak kiterjesztése a civil szereplők bevonásával a négyes egység (quadruple helix) modellre. A kapcsolat fejlesztésének köszönhetően térségi tudástranszfer tevékenységek kibővítésére kerül sor.

 

A projekt az alábbi célokat fogalmazza meg:

  • a felsőoktatási intézmények és külső partnereik együttműködéseinek stratégiai megalapozása
  • a tudástranszfer szolgáltatások, K+F+I szolgáltatások kialakítása, fejlesztése, bővítése, módszertani megalapozása
  • Dunaújváros és térségének gazdasági szempontjából kiemelt kutatási területek minőségi fejlesztésének előkészítése, monitoring és értékelési rendszerének kialakítása
  • intézményi kapcsolatrendszer fejlesztése

 

A konzorciumi együttműködés eredményeképp a projekt közvetlen célja:

  • szolgáltatásaival, szakértelmével, felkutassa a legígéretesebb innovatív projekteket,
  • tanácsadással támogassa megvalósulásukat és értékesítésüket
  • a DF-el közösen ezen vállalkozások számára innovációs központi szolgáltatásokkal kedvező infrastruktúrát, alkotó környezetet teremtsen,
  • ösztönözze, támogassa a helyi, regionális kezdeményezéseket, nemzetközi együttműködéseket.

A projekt eredményeként az S3 intelligens szakosodási stratégiában is meghatározott húzó iparágakhoz kapcsolódó tudástranszfer tevékenységek kialakítása szolgáltatások és humánerőforrás fejlesztésével és egy olyan stratégia megalkotása, amely a térség K+F+I területén tervezett, az ipar által is támogatott és vele együtt kifejlesztett, akciókat, projekteket foglalja magába.

 

A projekt megvalósítására 2015. március 1-jétől 2015. október 31-ig kerül sor.


Eseménynaptár