archive

TÁMOP-4.2.2.D-15/1/Konv-2015-0026 - Virtuális Egyetem az ipar versenyképességének,innovációs potenciáljának szolgálatában

A Dunaújvárosi Főiskola 152 986 640 Ft támogatást nyert el konzorciumi szinten a Széchenyi István Egyetemmel, ebből a főiskola 72 913 990 Ft-al rendelkezett.

A projekt megvalósítási időszaka: 2015 04 01 - 2015 10 31.

 

A projekt alapvető célja a konzorciumban résztvevő felsőoktatási intézmények K+F+I potenciáljának növelése, következtében e tudásközpontok nagy hozzáadott értékű technológiákhoz kapcsolódó, multidiszciplináris szemléletet feltételező, komplex kutatási projektek hatékony megvalósítására válnak alkalmassá. További cél, hogy az intézményi tudományos nemzetközi beágyazottság erősödjön.


A projekt során végzett tevékenységeket ennek megfelelően 4 főirány mentén strukturáljuk:


1.Kutatói humán erőforrás és kutatási szolgáltatások fejlesztése: a hazai és nemzetközi kutatási pályázatok elnyerésére és ipari fejlesztési projektek sikeres megvalósítására alkalmas kutató csoportok kialakítása és képzése.


2.Kutatási és innovációs együttműködések kialakítása: a Horizont 2020 kutatási források elnyerési esélyeinek szignifikáns javítása érdekében aktív nemzetközi kapcsolatok kialakítása a K+F szcéna – első sorban az Európai Unióban működő - meghatározó tudás és technológia intenzív szereplőivel, illetve a kutatásmenedzsmenti szervezetfejlesztéssel.


3.Módszertan kidolgozása a kutatói csoportok fenntarthatóságának biztosítására: szervezeti és működési modell kifejlesztése és bevezetése a kutatói csoportok középtávú működési hatékonyságának biztosítása érdekében


4. Pilot kutatási tevékenység lebonyolítása: célja az emberi erőforrások fejlesztése a kutatás és innovációs területén, ill. kutatási kapacitások megerősítése.


Stratégiai cél: nemzetközi kutatás-fejlesztési programok szereplőivel intézményes együttműködés segítségével növekedjen mindkét felsőoktatási intézmény potenciálja a kutatás-fejlesztés és ezen keresztül az innováció terén. Közvetlen cél: a konzorcium intézményeiben működő kutatói teamek közreműködésével megvalósuló komplex kutatási projektek megalapozása, a kapcsolódó kutatásmenedzsment kapacitások további fejlesztése.

Hosszú távon az elengedhetetlen laboratóriumi oktatásban jelentős költségkímélés érhető el. A másik cél pedig a professzionális, legmodernebb laboratórium létrehozása.


Tájékoztató letöltése


    Eseménynaptár