archive

AZ INTÉZMÉNYRŐL

2014. március 17.
A Főépület látképe 2006-tól
2000-ben, amikor önálló felsőoktatási intézménnyé válhattunk, határozott elképzelésünk volt arról, hogy miként váljunk Dunaújváros és a régió szellemi innovációs központjává. Képzési és kutatási területeink bővítését e cél szolgálatába állítottuk, hogy létrehozzunk egy korszerű intézményt, a Közép-európai Innovációs és Technológiai Campust.
A-épület

A Dunaújvárosi Főiskola egyik fő küldetése, hogy a műszaki, informatika tudományág, a hozzájuk kapcsolódó

kutatások területén az országban és nemzetközileg is egyaránt vonzó, biztos szakmai tudást adó főiskola legyen. Legalább ennyire fontos pozícióink megőrzése a gazdaságtudományok, a társadalomtudomány és a pedagógusképzés képzési területeken is. 2014-ben már 6 Bsc/BA alapszak és 5 felsőoktatási szakképzési szak, 3 mesterképzési szak, továbbá 16 szakirányú továbbképzés választható.
A Dunaújvárosi Főiskola nemzetközi felsőoktatási intézmény. A 2006/07-es tanévben kezdtük meg nemzetközi kapcsolatainak és képzéseinek kiépítését, ekkor indítottuk el első angol nyelvű okleveles képzési programunkat.
Angol nyelven hat alapszakon oktatunk a mára 11 országból hozzánk érkező hallgatóknak. Vannak/voltak hallgatóink Brazíliából, Kínából, Ukrajnából, Törökországból, Indiából, Nepálból, Kamerunból, Marokkóból, Egyiptomból, Iránból, Bangladesből és Pakisztánból.

A 2013-as tanévtől kezdve részt veszünk a „Science without borders” brazil állami ösztöndíjprogramban, melynek keretei között eddig közel 60 hallgatót fogadtunk. Műszaki képzési területre, gépész- és anyagmérnök, illetve műszaki menedzser képzésekre jöttek 1 tanévre a hallgatók, akiknek nem csak magas szintű szakmai oktatást, de angol nyelvi előkészítőt, magas színvonalú szakmai gyakorlatot ipari partnereinknél és számos kulturális programot, kirándulást is biztosítottunk.

brazil_kicsi

A program indulásának évében, országos viszonylatban az 5. legtöbb brazil hallgatót fogadtuk.Az elmúlt tíz évben, közel tízmilliárdos fejlesztésnek köszönhetően campust építettünk: belvárosi főépületünkkel és szomszédos kollégiumainkkal valóságos körgyűrűt alkotnak új létesítményeink, felújított és bérelt korszerű kollégiumaink. Színvonalas kollégiumainkban ma már valamennyi szállást igénylő elsőéves hallgatónknak - a főiskolai belső informatikai hálózatra, internet-csatlakozásra és kábeltelevíziózásra is lehetőséget adó, fürdőszobás lakóegységekben - szállást tudunk biztosítani. A szobákban hűtőszekrény, az emeleteken korszerűen felszerelt konyhák és mosókonyhák teljes komfortot biztosítanak számukra. Szobáink a nemzetközi Youth Hostel hálózat kínálatában is szerepelnek.
A szabaidő kulturált eltöltésére korszerű könyvtár, konferenciaterem, Diákcentrum, a fitnesz centrumot is magába foglaló Campus Klub, Sport- és Rendezvénycsarnok, valamint szabadtéri sportpályák állnak a főiskolai polgárok rendelkezésre. Minden egy helyen, a belváros szívében!

DF Campus térkép


 


Intézménytörténet

 
A főépület 1953-banAz intézmény főépülete Malomsoki József - valamint a 2006-ban 50 éves érettségi találkozón itt járt egyik első végzős osztály egyhangú állítása szerint dr. Avas Mihály, az épületben 1953-tól működö középfokú Kerpely Antal Kohászati Technikum első igazgatója - tervei alapján 1951 és 1953 között, szocreál stílusban épült.
 

Az intézmény jogelőd elnevezései
  • 1962 - 1969 Felsőfokú Kohóipari Technikum (FKT)
  • 1969 - 1990 (miskolci) Nehézipari Műszaki Egyetem Kohó és Fémipari Főiskolai Kara (NME KFFK)
  • 1990 - 2000 Miskolci Egyetem Dunaújvárosi Főiskolai Kara (ME DFK)
  • 2000. január 1-től Dunaújvárosi Főiskola (DF) / College of Dunaújváros / Fachhochschule Dunaújváros
Az intézmény eddigi hivatalos címerei
Felsőfokú Kohóipari Technikum  

 

 

Eseménynaptár