archive

TUDNIVALÓK HALLGATÓKNAK

JELENTKEZÉS
A jelentkezési lapot az önéletrajzzal és a motivációs levéllel együtt e-mailben az international@mail.duf.hu címre kell elküldeni. Kérjük a 'Tárgy' rovatban az Erasmus jelentkezés szót feltüntetni.
Kérjük az önéletrajzot és motivációs levelet lehetőség szerint a választott idegen nyelven megírni.

LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE
A jelentkezés utáni teendőkről és folyamatokról ebből a dokumentumból tudtok tájékozódni.

VÁLASZTHATÓ INTÉÍZMÉNYEK
A Dunaújvárosi Főiskola folyamatosan bővíti Erasmus + partnerintézményei számát. A teljes listát a Partnerintézmények menüpont alatt találod.
Amennyiben külföldön elsősorban
gazdász tárgyakat szeretnél felvenni, akkor ezen országokba tudsz utazni
informatikai tárgyakat szeretnél felvenni, akkor ezen országokba tudsz utazni
mérnök tárgyakat szeretnél felvenni, akkor ezen országokba tudsz utazni
kommunikációs tárgyakat szeretnél felvenni, akkor ezen országokba tudsz utazni
a tanárképző intézethez tartozó tárgyakat szeretnél felvenni, akkor ezen országokba tudsz utazni


NYELVI KÖVETELMÉNY
Az Erasmus + nyelvi követelménye a választott intézmény által megkövetelt nyelvi szint - legtöbbször középfokú szint - megléte. Nyelvvizsga bizonyítvány híján a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda méri fel a hallgató nyelvi szintjét. Az Erasmus + továbbá előírja egy online nylevi szintfelmérő kitöltését is, ez alapján a kint töltött idő alatt az adott nyelvből plusz órákat hallgathat a jelentkező.

KÜLFÖLDÖN TELJESÍTENDŐ TANTÁRGYAK

Az Erasmus + teljesítésének feltétle, hogy a külföldi partner intézménynél felvett tárgyakat teljesítenetek kell. A kinti tárgyakról a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda valamint a választott partner intézmény Erasmus + koordinátora tud segítséget nyújtani. Fontos, hogy a kint választott tárgyakkal kapcsolatban a Dunaújvárosi Főiskolán oktató illetékes tanárokat vagy tanszékeket is meg kell keresni és velük a tantárgy befogadtatásról egyeztetni.


IGÉNYELHETŐ EXTRA SZOCIÁLIS TÁMOGATÁS
Az Erasmus + ösztöndíjprogram további anyagi támogatást biztosít a szociálisan rászoruló hallgatók számára. A pontos részletek itt olvashatóak míg a szociális támogatást igényléséhez ezt a dokumentumot kérjük beküldeni az international@uniduna.hu e-mail címre.
 
SZERZŐDÉSKÖTÉS
A szerződéskötés vonatkozásában a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda nyújt segítséget. A szerződéskötést követően a hallgatónak kedvezményes tanrend iránti kérelmet, valamint kredit-elfogadási kérelmet kell benyújtania a Tanulmányi és Hallgatói Hivatalhoz.

Az Erasmus programmal kapcsolatos részleteket a következő dokumentum tartalmazza: Erasmus + Hallgatói Charta
 
 
ÉRTÉKELÉS
A programon való részvétel után az alábbi dokumentumok hazaérkezést követő egy hónapon belüli kitöltésével kell értékelni az Erasmus eredményességét:
1. Erasmus hallgatói beszámoló a Tempus Közalapítvány felé
2. Erasmus beszámoló a Dunaújvárosi Főiskola felé

    Eseménynaptár