archive

Oktatási és általános rektorhelyettes

Oktatási és általános rektorhelyettes


  Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika Ph.D.


a közgazdaságtudományok doktora, főiskolai docens
A Társadalomtudományi Intézet Vezetés- és Vállalkozástudományi Tanszék oktatója.Az oktatási rektorhelyettes feladata a főiskolán folyó oktatási tevékenység összehangolása, irányítása és felügyelete.

- Felel a Főiskola oktatási feltételeinek megteremtéséért, továbbá az oktatásban a szakmai hatékonyság és gazdaságosság követelményeinek érvényesítéséért.

- Felel az oktatással kapcsolatos információszolgáltatás teljesítéséért, a nyilvántartások naprakészségéért, teljességéért és hitelességéért.

- Felel a Főiskola által kiállított oklevelekért, bizonyítványokért.

- Felel a felsőoktatási szakképzés, alap- és mesterképzés, valamint szakirányú továbbképzés indításával kapcsolatos dokumentációk összeállításáért, azok megfelelő szakmai tartalmáért, valamint azok akkreditációjáért.

 

Az oktatási rektorhelyettes közvetlen irányítása alá tartozik az Oktatási igazgató által vezetett Tanulmányi Hivatal és a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda.


Ezek tekintetében:

- Képviseli a szervezeti egységet a főiskolai testületek és vezetők előtt, továbbá a főiskolán kívüli szerveknél.

- Gondoskodik, és javaslatot tesz – az egységvezető javaslata alapján – az egység képzettség és életkor szerinti személyi összetételére.

- Az egységvezető javaslata alapján rendelkezik az egység feladatai ellátásához szükséges, rendelkezésre álló költségvetési- pénzügyi keret felhasználásáról.

- Biztosítja a rendelkezésre bocsátott lehetőségen belül az egység dolgozóinak szakmai fejlődéséhez szükséges feltételeket, felelős a dolgozók munkakörülményeinek és munkafeltételeinek megfelelő alakításáért.

- Javaslatot tesz a rektor felé - a szervezeti egységvezető javaslata alapján – a szervezeti egységhez tartozó munkatársak bérére, közalkalmazotti jogviszonya létesítésére, meghosszabbítására, megszüntetésére, megbízási szerződés kötésére.Az oktatási és általános rektorhelyettes irányítása alá tartozó szervezeti egységek


Eseménynaptár